Şeful FMI: Criza economică nu a trecut încă

joi, 18 noiembrie 2010

Şeful FMI: Criza economică nu a trecut încă
Foto: infiniteunknown.net

"În cazul în care vreun politician se hazardează să declare că a trecut criza financiară, eu spun că nu este deloc adevărat", a precizat şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn. Liderul Fondului Monetar Internaţional a explicat că "starea de criza" se datorează modalităţilor prin care statele europene au încercat să iasă din această situaţie economică, şi care nu au fost funcţionale, potrivit AFP. 


Strauss-Kahn susţine că unele ţări au încercat să se folosească de moneda proprie pentru a câştiga un avantaj, ceea ce a fost de asemenea păgubos.

Şeful FMI a fost destul de aspru când s-a referit la economia germană, spunând că spectaculoasa creştere economică pe care a avut-o această ţară în 2010, ar putea să dea înapoi. 

"Lucrurile merg bine în Germania în acest moment, dar economia germană depinde şi de puterea de cumpărare a cetăţenilor din alte state europene. De vreme ce revenirea economică a celorlalte ţări este slabă, economia germană s-ar putea să aibă de suferit în cele din urmă", a completat şeful FMI.

0 Comments: