Preşedintele Sindicatul Protecţia Socială: Vom cere de la Guvern să se întoarcă cu faţa la persoanele social vulnerabile

miercuri, 17 noiembrie 2010

Preşedintele Sindicatul Protecţia Socială: Vom cere de la Guvern să se întoarcă cu faţa la persoanele social vulnerabile
Foto: ziaruldeastazi.ro

Pensionarii, invalizii, mamele singure şi cele cu mulţi copii, şomerii şi studenţii, care au absolvit instituţiile de învăţământ şi care sunt în căutarea unui loc de muncă, pot deveni membri ai Sindicatului Protecţia Socială, care îşi propune să apere drepturile persoanelor socialmente vulnerabile.


Sindicatul va monitoriza cum sunt distribuite granturile şi fondurile venite de peste hotarele ţării şi din alte surse, menite să ajute persoanele din păturile social vulnerabile, şi va urmări ca banii să ajungă la destinaţie.

Sindicatul a fost creat cu ajutorul Partidului Social Democrat şi a fost înregistrat oficial la Ministerul Justiţiei, la 10 noiembrie curent.

Preşedintele sindicatului, Nicolae Racoviţă, care este totodată şi candidat în funcţia de deputat la alegerile parlamentare anticipate, numărul 36 pe lista PSD, a menţionat că va insista ca între Guvern şi membrii Sindicatului Protecţia Socială să fie semnat un contract colectiv, în care să fie stipulate măsurile concrete ce vor fi întreprinse anual întru ajutorarea persoanelor nevoiaşe. 

„Problemele păturilor social vulnerabile s-au agravat în ultimul timp. Conducerea este obligată să semneze contractul colectiv şi să ajute membrii sindicatelor, să creeze locuri de muncă, să susţină activitatea sindicatului. Vom cere de la Guvern să se întoarcă cu faţa la aceşti oameni”, a menţionat Racoviţă.

Potrivit lui, la moment în sindicat s-au înscris peste o mie de persoane, asta în condiţiile în care filialele sindicatului sunt încă în proces de formare în fiecare raion.

Conform statisticilor, în republică sunt peste 50 mii de şomeri oficial înregistraţi, însă numărul real al acestora ar putea ajunge la ordinul sutelor de mii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: