(doc, grafic) Raport de monitorizare a presei: NIT rămâne singurul post de televiziune care face partizanat politic în favoarea PCRM

miercuri, 17 noiembrie 2010

(doc, grafic) Raport de monitorizare a presei: NIT rămâne singurul post de televiziune care face partizanat politic în favoarea PCRM

NIT continuă să facă propagandă în favoarea PCRM; Dintre componentele AIE, portalul de știri UNIMEDIA critică cel mai mult PLDM, Moldova1 are un comportament echilibrat cu o ușoară favorizare a liberalilor, PrimeTV favorizează Partidul Democrat și exclude din buletine știrile despre PLDM. Acestea sunt câteva din datele statistice prezentate în cadrul ultimului raport de monitorizare a presei.   

În perioada 1-7 noiembrie, a crescut numărul materialelor cu impact electoral difuzate de către instituţiile de presă - ştiri şi programe electorale speciale. Totodată s-a mărit volumul ocupat de publicitatea electorală. Postul privat de televiziune NIT rămâne singurul canal TV care face partizanat politic în favoarea PCRM -  alte concluzii ale celui de-al patrulea raport de monitorizare a presei în campania electorală, realizat de Centrul de Jurnalism Independent (CJI), Asociaţia Presei Independente (API) şi Institutul de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău.


În perioada de raport a crescut cu 35% numărul materialelor cu impact electoral difuzate de către cele 7 posturi de televiziune monitorizate, în mare parte datorită creşterii numărului de spoturi publicitare electorale. Postul public Moldova 1 ocupă primul loc după numărul de materiale politice prezente în buletinele de ştiri şi este urmat de postul privat NIT.

La posturile radio, politicul ocupă cu 59% mai mult decât săptămâna trecută, în ziare cu 3,5% mai mult, fiind în creştere numărul de ştiri politice în comparaţie cu numărul de materiale de opinie, iar pe site-urile online, UNIMEDIA şi Omega, numărul de ştiri a crescut cu 50% faţă de perioada monitorizată anterior. 

NIT rămâne singurul post de televiziune care face partizanat politic în favoarea PCRM, pe când celelate partide constituante ale Alianţei sunt prezentate numai în context negativ. Totodată, în perioada de raport, datorită timpilor de antenă gratuiţi şi dezbaterilor, mai mulţi concurenţi electorali au avut posibilitatea să-şi prezinte platformele electorale.

















Raport Monitorizare 1-7 Nov Alt            

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: