Microsoft Consumer Action Day 2010 : Împreună împotriva softurilor piratate

joi, 18 noiembrie 2010

Microsoft Consumer Action Day 2010 : Împreună împotriva softurilor piratate
Foto: Microsoft

Anual Microsoft оrganizează Consumer Action Day pentru atragerea atenției asupra problemei difuzării și utilizării ilegale a softului la nivel global. BSA în Moldova anual organizează o serie de evenimente chemate să ajute la înțelegerea de către utilizatori a necesității și avantajelor oferite de softul original, dar și pentru perfecționarea procesului de verificare din partea statului a difuzării și producerii programelor legale.


Astfel, în decembrie curent este preconizată lansarea unei noi campanii informaționale, îndreptate spre toate categoriile de utilizatori ai softului Microsoft şi organizarea unor cursuri specializate pentru reprezentanții structurilor de stat, implicate nemijlocit în procesul de control și reglementare în domeniu.

În cadrul  Consumer Action Day 2010, Microsoft ar vrea să atragă atenția asupra resurselor informaționale, care pot ajuta utilizatorii să fie în siguranță și să utilizeze softuri veritabile. Materialele sunt accesibile pentru download accesând următorul link

Microsoft recomandă, de asemenea, utilizatorilor să verifice legalitate programului utilizat prin Windows validation test, indiferent de locul, timpul în care a fost procurat softul. 

Cum pot utilizatorii să reclame cazurile de piraterie a softului  Microsoft Informația venită de la utilizatori este vitală pentru Microsoft și permite o luptă eficientă cu pirateria. O informație detaliată despre produsele veritabile Microsoft, licențiere și marcaj poate fi găsită accesând acest link

Potrivit datele unui sondaj global realizat de Corporația Microsof, fiecare al treilea utilizator de PC este convins ca softurile piratate nu sunt sigure, mai mult, majoritatea utilizatorilor se arată preocupați de eventuala pierdere a datelor şi informației personale. În cadrul sondajului peste 38 de mii de utilizatori din 20 de țări ale lumii, au fost rugați să spună cum privesc utilizarea ilegală a softurilor. 

Potrivit datelor prezentate de Microsoft, 80% din respondenți văd o serie întreagă de probleme provocate de utilizarea softului pirateresc, iar cca 70% sunt convinși că softul legal este mai sigur, mai stabil şi facilitează mult update-ul.

„Utilizatori din toată lume ne reclamă utilizarea ilegala a softului”, spune dl.David Finn, Microsoft Associate General Counsel for Worldwide Anti-Piracy and Anti-Counterfeiting. „Suntem întrebați ce pot face ei pentru a se proteja. Ei au nevoie de date. De asemenea, ei vor ca reprezentanții industriei și ai guvernului să întreprindă măsurile necesare pentru contracararea pirateriei. Obligația noastră este să facem tot ce ne stă în puteri pentru ai ajuta în acest sens”, a menţionat David Finn.




sursa: Unimedia

0 Comments: