Țurcan îl vrea pe Urechean în fruntea Parlamentului. Ghimpu: „Este Moldova Unită a PCRM”

joi, 8 iulie 2010

Țurcan îl vrea pe Urechean în fruntea Parlamentului. Ghimpu: „Este Moldova Unită a PCRM”
Foto: gdb.rferl.org

Moldova Unită din nou boicotează ședința Legislativului, de această dată pentru că deputații nu au votat introducerea în ordinea de zi a proiectului de lege privind demisia Președintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu. Președintele "Moldova Unită", Vladimir Țurcan, spune că funcția de președinte al Legislativului ar putea fi exercitată de prim-vicepreședintele legislativului, Serafim Urechean.

Tot în legătură cu demisia lui Mihai Ghimpu, partidul Moldova Unită a organizat în dimineața zilei de azi, 8 iulie, un protest în fața Palatului Republicii. „Jos Ghimpu! Jos unionismul! Cerem salarii și burse! Vrem locuri de muncă, Nu decrete”, astfel au scandat membrii PMU.


Deși președintele Parlamentului a pus la vot introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege înaintat de PMU, membrii legislativuli din componența Alianței pentru Integrare Europeană nu l-au susținut și deputații neafiliați au părăsit sala de ședințe. „Eu am pus la vot, Moldova Unită a Partidului Comuniștilor trebuie respectată”, a menționat Ghimpu.

UNIMEDIA aminteșe că nu este prima dată când deputații neafiliați, membri ai PMU, boicotează ședințele legislativului. Anterior aceștia de arătau nemulțumiți și de neintroducerea pe ordinea de zi a altor proiete de lege, printre care și crearea fracțiunii parlamentare.

sursa: Unimedia

0 Comments: