Curtea Supremă de Justiție examinează mâine recursul grupului de inițiativă care promovează introducerea religiei în școli

miercuri, 7 iulie 2010

Curtea Supremă de Justiție examinează mâine recursul grupului de inițiativă care promovează introducerea religiei în școli
Foto: UNIMEDIA

Curtea Supremă de Justiţie va examina joi recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Chişinău de a bloca referendumul pro-Ortodoxie, promovat cu insistență de către Valeriu Pasat și Mitropolitul Vladimir.


Recursul a fost depus atît de Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea referndumului republican legislativ privind predarea în şcoală a disciplinei Bazele Ortodoxiei, cât şi de Comisia Electorală Centrală.

UNIMEDIA amintește că la 15 iunie, Curtea de Apel a blocat desfășurarea referendumului religios în urma unei sesizări a unui grup de 17 ONG-uri, care au susținut că introducerea religiei în școli este anti-constituțională. Anterior, Dmtri Ciubașenco, purtătorul de cuvânt al grupului lui Valeriu Pasat, a declarat că ONG-urile sunt dirijate de anumite forțe politice, fără a preciza despre care este vorba. În replică, Arcadie Barbăroșie, unul dintre liderii ONG, a calificat aceste acuzații ca fiind nefondate, deoarece se reprezintă pe sine însăși și consideră inițiativa de a organiza referendumul drept una anti-constituțională.

Mai mult, și premierul Vlad Filat a acuzat Mitropolia Moldovei că se implică într-un proiect politic.

De câteva săptămâni, Valeriu Pasat, alături de mitropolitul Vladimir,  apare în spoturi video și bannere publicitare costisitoare pe străzile din toată țara.

sursa: Unimedia

0 Comments: