Salariile deputaților comuniști, care au absentat de la ședințele Parlamentului, vor fi donate sinistraților

joi, 8 iulie 2010

Salariile deputaților comuniști, care au absentat de la ședințele Parlamentului, vor fi donate sinistraților
Foto: UNIMEDIA

La inițiativa Președintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu, banii cu care comuniștii trebuiau să fie plătiți pentru prezența la sedințele în plen a Legislativului, dar de la care au absentat, vor fi donați familiilor din raionul Hâncești care au avut de suferit în urma revărsării râului Prut. „Avem economii care s-au adunat ca neplată pentru comuniștii care nu au fost prezenți la ședințe și cred că ar fi bine să donăm acești bani celor care au nevoie cu adevărat”, a specificat Ghimpu.


Decizia a fost luată astăzi, 8 iulie, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, după ce deputații fracțiunii Partidului Liberal au venit cu ideea ca banii de la o zi de muncă în Parlament să fie transmiși în fondul sinistraților.

Menționăm că pentru a realiza inițiativa lui Mihai Ghimpu, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ionită, va întocmi un proiect de lege care va prevedea această amendare a comuniștilor. „Dacă acești bani ar fi donați de fiecare deputat ar fi mai simplu, dar așa e necesară mdificarea legii. Proiectul va fi gata mâine, pentru a fi votat”, a încheiat Ioniță.

UNIMEDIA amintește că 185 de case au fost distruse în 3 localități din raionul Hâncești, satul Cotul Morii, Nemțeni și Obileni și apele continuă să crească.

sursa: Unimedia

0 Comments: