Comuniștii insistă asupra modificării art. 78 în Parlament, iar banii prevăzuți pentru Referendum să fie utilizați la lichidarea consecințelor inundațiilor

miercuri, 7 iulie 2010

Comuniștii insistă asupra modificării art. 78 în Parlament, iar banii prevăzuți pentru Referendum să fie utilizați la lichidarea consecințelor inundațiilor
Colaj: UNIMEDIA

După ce Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru organizarea Referendumului de modificare a Constituției, comuniștii vin cu noi idei. De această dată, membrii PCRM propun, la fel, modificarea articolului 78 din Constituţie în Parlament, însă, bugetul prevăzut pentru organizarea referendumului să fie utilizat pentru soluţionarea unor probleme mai stringente, în special lichidarea consecinţelor inundaţiilor.


„Decizia de ieri a Curţii Constituţionale care prevede şi posibilitatea de a ajunge la un compromis în cadrul Parlamentului privind modificarea articolului 78 din Constituţie, îi oferă alianţei de guvernămînt ultima şansă pentru a da dovadă de constructivism şi a trece la dialog în problema în cauză cu cel mai mare partid din ţară”, a declarat secretarul general al PCR, Iurie Muntean, azi, 7 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

UNIMEDIA precizează că modificarea art. 78 din Constituție poate fi votată în Parlament doar după 6 luni de la înaintarea proiectului, iar comuniștii și-au arătat disponibilitatea de a găsi un copromis abia după ce Alianța pentru Integrare Europeană, a anunțat public despre decizia de organizare a Referendumului la începutul lunii septembrie, iar alegerile parlamentare anticipate - la începutul lunii noiembrie, care a fost susținută și de Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, aflat în vizită la Chișinău.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: