Filat a promis sinistraţilor din raionul Hânceşti că Guvernul va identifica resursele necesare pentru a ajuta familiile rămase fără case

miercuri, 7 iulie 2010

Filat a promis sinistraţilor din raionul Hânceşti că Guvernul va identifica resursele necesare pentru a ajuta familiile rămase fără case
Foto: gov.md

„Vom identifica resursele necesare pentru a ajuta familiile rămase fără case. În această nenorocire Guvernul va veni cu tot ajutorul necesar. Vă rog să mă anunţaţi de ce aveţi nevoie: produse alimentare, haine, combustibil. Vă vom oferit tot ce este necesar”. Declaraţiile aparţin prim-ministrului Vlad Filat şi au fost lansate astăzi, 7 iulie, în cadrul vizitei în satele Nemţeşti şi Cotul Morii din raionul Hânceşti.


Vlad Filat a vizitat casele inundate din localitatea Nemţeni şi a discutat cu sinistraţii. Premierul a cerut autorităţilor să mobilizeze toate forţele pentru a ajuta sinistraţii, să le creeze condiţii de cazare, să-i asigure cu produse alimentare şi toate cele necesare.
 
Premierul a solicitat autorităţilor să preîntâmpine locuitorii satului Nemţeni, casele cărora sunt supuse pericolului de inundare şi să-i ajute la evacuarea acestora.
 
Autorităţile au comunicat că o mare parte a locuitorilor, casele cărora riscă să fie inundate, refuză să-şi părăsească locuinţele. S-a menţionat că au fost create condiţii pentru cazarea acestora la spitalul din localitate, iar o parte vor merge la rudele din satele vecine.
 
Noaptea trecută barajul din zona satului Nemţeni s-a rupt şi până la momentul de faţă 170 de case au fost inundate. Locatarii din zona afectată au fost evacuaţi, la faţa locului fiind prezenţi colaboratorii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, ai poliţiei, autorităţile locale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: