Finlanda şi Moldova se întâlnesc astăzi la Chişinău

marți, 6 iulie 2010

Finlanda şi Moldova se întâlnesc astăzi la Chişinău
Foto: colaj unimedia

Moldova şi Finlanda vor discuta astăzi, 7 iulie 2010, despre stadiul actual al parcursului european al Moldovei şi modalităţile de eficientizare a acestui proces, despre conflictul transnistrean, precum şi subiecte de intensificare a relaţiilor bilaterale între cele două ţări. Aceasta va avea loc cu ocazia vizitei de lucru a ministrului de externe al Finlandei Alexander Stubb în Moldova, la invitaţia vicepremierului, ministrului Afacerilor externe şi Integrării Europene Iurie Leancă.


Potrivit Serviciului de Presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cei doi oficiali vor avea o întrevedere tete-a-tete, precum şi o şedinţă în plenul delegaţiilor, după care vor face declaraţii de presă. De asemenea, oaspetele finlandez va fi primit de preşedintele interimar şi preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu şi de premierul Vlad Filat.

Menţionăm că în 2009 agenţii economici din Moldova au exportat în Finlanda mărfuri în sumă de circa 7,8 milioane dolari SUA, înregistrându-se o majorare de circa 13,6 ori comparativ cu anul 2008. Anul trecut în Moldova au fost importate mărfuri finlandeze în valoare de 13 milioane dolari SUA, înregistrându-se o reducere cu 39% comparativ cu anul 2008. Conform datelor statistice din anul 2009, volumul comerţului exterior dintre Republica Moldova şi Finlanda a înregistrat suma de circa 21 milioane dolari SUA, cu 5% mai puţin în comparaţie cu 2008, din cauza reducerii importului.

sursa: Unimedia

0 Comments: