Italia scoate la vânzare palate, plaje şi chiar insule întregi

marți, 6 iulie 2010

Italia scoate la vânzare palate, plaje şi chiar insule întregi
Foto: RTV

Guvernul italian speră că astfel va reuşi să mai reducă din deficitul bugetar. Pentru câteva zeci de milioane, aveţi şansa să deţineţi o mică parte din Italia. În funcţie de buget, puteţi cumpăra un palat, o întreagă insulă sau doar o bucată de plajă. Multe dintre comorile din Peninsulă au fost scoase la vânzare de guvern, în speranţa că astfel va mai reduce deficitul bugetar.


Italia vinde numeroase vile, palate, plaje şi chiar insule, în valoare totală de peste 3 miliarde şi jumătate de euro.

Cea mai costisitoare locaţie este palatul Normanno din Palermo. Vechi de 900 de ani, acest fost palat regal a fost construit la ordinul lui Roger al doilea, rege al Siciliei, în vremea când regatul său era cel mai prosper din Europa. Nu oricine are bani pentru un astfel de palat, având în vedere că preţul de vânzare este de 96 de milioane de euro.

Cu ceva mai puţini bani, adică 24 de milioane de euro, bogaţii lumii îşi pot cumpăra o vilă de lux în Italia: Villa Giulia din Roma este unul dintre obiectivele turistice ale capitalei italiene.

Printre cele mai pitoreşti locuri scoase la vânzare de guvern sunt câteva insule nelocuite, care fac parte din arhipelagul La Maddelana. Aici se află şi plaja Caprera, pentru care doritorii trebuie să plătească 18 milioane de euro. Au si pentru ce - în 2007 a fost desemnată cea mai atrăgătoare plajă.

O insulă ceva mai ieftină, adică "doar" 6 milioane de euro, este Santo Stefano, cunoscută pentru nisipul fin şi munţii înalţi de 1.500 de metri, care o înconjoară.

sursa: Unimedia

0 Comments: