"Problema camioanelor cu vin blocate în vama rusă se va rezolva în 2 săptămâni", declară Ioniță

joi, 8 iulie 2010

Foto: gizmoblog.net

"Din ceea ce cunosc eu este nevoie de două săptămâni pentru a rezolva situația cu referire la camioanele cu vin blocate în vama Federației Ruse. Atunci când R. Moldova vrea probleme cu Rusia - ele au loc, atunci când Moldova nu vrea probleme în relațiile cu Federația Rusă - când apar - ele se rezolvă". Declarația aparține preşedintelui Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă, lansată în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV.


De cealaltă parte, expertul economic, Valeriu Prohnițchi este de părere că în acest moment, Ministerul de Externe trebuie să aplice mecanismul de "Damage Control" - să gestioneze o criză și să încerce să revină la situația care era înainte de cele întâmplate.

"Vreau să cred că este vorba doar de o problemă tehnică", astfel s-a pronunţat pe marginea acestui subiect premierul Vlad Filat ieri, 7 iulie 2010, după şedinţa Executivului. Acesta susţine că la moment se colectează mai multe informații, iar poziţia oficială urmează să fie stabilită în curând. "Relațiile cu Federația Rusă vor continua, vom elimina aceste bariere tehnice și vom depăși această situaţie dificilă", a ţinut să asigure prim-ministrul.

UNIMEDIA amintește că peste 40 de camioane moldovenești pline cu vin sunt blocate într-o vamă din apropierea Moscovei. Șeful serviciului sanitar rus, Ghenadii Onișcenko a declarat în urmă cu două zile că vinul moldovenesc s-a stricat deja și nu este bun decât pentru vopsit gardurile.

sursa: Unimedia

0 Comments: