Secretara unui primar din r. Drochia riscă până la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă

miercuri, 7 iulie 2010

Secretara unui primar din r. Drochia riscă până la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă
Foto: img.9am.ro

Secretara Primăriei din Cotova, raionul Drochia, a fost reţinută de ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (Direcţia “Nord”), fiind bănuită de trafic de influenţă. Femeia ar fi pretins bani ce nu i se cuvin de la un cetăţean pentru acordarea unor servicii gratuite.


Potrivit denunţătorului, funcţionara ar fi extorcat de la el 400 dolari pentru eliberarea unui document care i-ar fi permis solicitantului deschiderea unei rute de autobuz Cotova-Bălţi. Ea a mai spus că are influenţă asupra primarului şi că îl poate determina să semneze demersul în cauză.

Funcţionara a fost reţinută în flagrant delict în incinta Primăriei, după ce a primit 400 dolari marcaţi „mită CCCEC”. De la faţa locului au mai fost ridicate şi certificatele solicitate, semnate de primar.

Conform informaţiilor preliminare, o parte din banii pe care i-a extorcat secretara urmau să fie transmişi primarului. Preventiv, se presupune că acesta ar fi acţionat în înţelegere prealabilă cu asistenta sa.

Bănuita este cercetată penal pentru trafic de influenţă, infracţiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1500 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.

sursa: Unimedia

0 Comments: