Cele mai bune producţii jurnalistice pe tema dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului vor fi premiate cu premiul internaţional Lorenzo Natali

miercuri, 7 iulie 2010

Cele mai bune producţii jurnalistice pe tema dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului vor fi premiate cu premiul internaţional Lorenzo Natali
Foto: somalilandtimes.ne

„Prin intermediul Premiului Lorenzo Natali, Comisia Europeana recompensează jurnaliştii care contribuie la promovarea dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului. Mulţi jurnalişti îşi exercită meseria în condiţii de multe ori dificile, însă efortul lor de a prezenta realitatea de pe teren este indispensabil pentru a sensibiliza cetăţenii europeni cu privire la importanţa politicii de dezvoltare. Iată de ce dorim să îi sprijinim în continuarea misiunii de informare privind lupta împotriva sărăciei” a declarat comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs.


Acest premiu internaţional este un eveniment organizat în parteneriat cu Reporteri fără frontiere şi Asociaţia Mondială a Ziarelor şi recompensează cele mai bune producţii jurnalistice pe tema dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului.

Premiul Natali este un premiu internaţional care recompensează, începând din 1992, cele mai bune producţii jurnalistice pe tema dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului. La acest premiu pot participa jurnalişti de radio şi televiziune, jurnalişti din presa scrisă sau din presa online. În 2009, la acest concurs au participat peste 1000 de jurnalişti din 130 de tari.

Jurnaliştii care doresc sa participe la acest concurs se pot înscrie până la 31 august 2010 (www.nataliprize2010.eu). Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna decembrie, cu ocazia unei ceremonii de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles şi la care va fi prezent şi comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs.

Valoarea totală a premiilor cu care vor fi recompensaţi 17 jurnalişti din Africa, Europa, Maghreb/Orientul Mijlociu, Asia si America Latina/Caraibi este de 60 000 de euro.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ec.europa.eu


0 Comments: