Studiu: Lacrimile de şoarece sunt afrodisiace. Funcţionează şi la oameni?

marți, 6 iulie 2010

Studiu: Lacrimile de şoarece sunt afrodisiace. Funcţionează şi la oameni?
Foto: copilul.ro

Potrivit unor studii recente demarate de  Kazushige Touhara, profesor in cadrul Universitatii din Tokyo, lacrimile de soarece contin un feromon al sexului, substanta ESP1, care trezeste femelelor instinct de reproducere.

Functioneaza si la oameni? Oamenilor le lipseste gena responsabila de feromonul ESP1 si receptorii sai, asa ca barbatii nu au cum sa atraga femeile din punct de vedere chimic, doar aratandu-si partea mai sensibila, a mai declarat Touhara.


Potrivit National Geographic, in general soarecii secreta subtante lacrimogene pentru a nu lasa globul ocular sa se usuce, insa cand sunt in perioada de inmultire, lacrimile si feromonii se imprastie in tot corpul si in cuiburile lor, atragand astfel femelele.

Astfel cand o fetita-soricel, intra in contact cu un soarece “inlacrimat” ele recepteaza feromonul prin miros cu ajutorul unui organ olfactiv auxiliar denumit vomeronasal. Femeie trebuie sa intre in contact cu aceasta substanta. Astfel dupa contact, feromonul poata fi trimis catre regiunea din creier care se ocupa de reproducere. In acest stadiu femeia este de trei ori mai predispusa sa se inmulteasca.

“Noi, oamenii, nu mai folosim comunicarea chimica aproape deloc, deoarece avem alte moduri de perceptive”, doar o simpla privire ne poate arata daca suntem atrasi sau nu de parteneri, iar in plus, folosim limbajul, a adaugat autorul studiului. Una peste alta, studiile in acest domeniu pot conduce la noi metode de control a populatiei soarecilor si impiedicarea inmultirii lor exagerate.

sursa: Unimedia

0 Comments: