Noi restricţii pentru Iran - două treimi din flota companiei aeriene "Iran Air" nu vor avea acces în spaţiul UE

miercuri, 7 iulie 2010

Noi restricţii pentru Iran - două treimi din flota companiei aeriene

Uniunea Europeană a extins interdicţiile pentru o companie aeriană din Iran. Flotele Boeing 727, 747, Airbus 320, ce aparţin companiei "Iran Air" nu vor avea dreptul să intre în spaţiul aerian UE. Potrivit membrilor Comitetului de securitate aeriană, decizia a fost luată "din motive de securitate".


Măsura a fost adoptată în urma unor verificări ai experţilor europeni, care au constatat că "Iran Air" nu a pus în aplicare măsurile anunţate în martie curent.

"Nu putem să acceptăm un compromis în materie de securitate aeriană", a declarat comisarul european pentru transporturi Siim Kallas.

Oficialii europeni au precizat că interdicţiile extinse nu au nici o legătură cu sancţiunile impuse de către SUA Teheranului din cauza programului său nuclear.

Totodată, Barack Obama a promulgat săptămâna trecută o lege care prevede  sancţiuni pentru companiile care vor furniza petrol rafinat Iranului, în valoare de peste un milion de dolari.

Lista neagră a Uniunii Europene include 282 companii aeriene din 21 ţări, cărora li s-a impus interdicţie aproape totală a zborurilor pe spaţiul aerian din UE. Printre acestea se numără Angola, Benin, Congo, Republica Democratica Congo, Kazahstan, Republica Kirgizstan, Liberia, Filipine şi Sudan.


sursa: Unimedia

0 Comments: