Catastrofă aviatică în România. Zece persoane au murit, iar altele trei au fost grav rănite

luni, 5 iulie 2010

Catastrofă aviatică în România. Zece persoane au murit, iar altele trei au fost grav rănite
Foto: RTV

Accident aviatic la Tuzla. Un avion AN2 cu 13 pasageri s-a prăbuşit pe aerodromul din localitate. Zece persoane au murit, iar trei au fost grav rănite. Cele trei persoane au fost transportate la spital cu politraumatisme şi arsuri.


Un aparat de zbor de mici dimensiuni, care participa la misiuni de paraşutism s-a prăbuşit la Tuzla.  La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, în jurul orei 17.40. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18.15.

Zece persoane au murit, iar trei au fost grav rănite. Cele trei persoane au fost transportate la spital cu politraumatisme şi arsuri.

La bordul aeronavei se aflau 4 membri ai echipajului şi 9 militari din cadrul Forţelor Navale.

"Avionul s-a prăbuşit la capătul pistei. Trei persoane au sărit din avion. Opt echipaje de ambulanţe şi SMURD s-au deplasat la faţa locului. Două dintre victime au politraumatisme, iar a treia este în stare critică", a declarat Marian Beciu, medicul coordonator pe ambulanţă.

"Echipajele au stabilit că în interior mai sunt zece persoane decedate şi carbonizate", a mai spus Beciu.

Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un elicopter al SMURD Iaşi. "Una din victime va trebui adusă la Bucureşti. Ştim că trei sunt rănite, unul în stare critică", a mai spus Raed Arafat.

Prin ordin al Ministrului Apărării Naţionale, a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat luni pentru NewsIn că o comisie din cadrul Departamentului de Cercetare Accidente Aviatice va ancheta cauzele producerii accidentului de la Tuzla, fiind singura competenţă a ministerului în cazul acestei misiuni militare.

"Nu vreau să fac speculaţii în legătură cu cei care se aflau în avionul AN 2. Competenţa noastră este doar să anchetăm, să cercetăm cauzele producerii incidentului. Aerodromul din Tuzla este privat, este spaţiu controlat de MApN", a declarat Anton.

Acesta a spus că avionul model AN 2, care a luat foc la decolare, luni, pe aerodromul din Tuzla, este vechi, dar este un avion fiabil, sigur şi este folosit pentru antrenamente militare şi pentru agricultură.

Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarilor şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate.

Cel mai recent accident în care a fost implicat un avion civil de mici dimensiuni a avut loc pe 8 mai anul acesta, pe aerodromul din Cisnădie. Un pilot profesionist a murit, după ce avionul ultrauşor pe care îl pilota s-a prăbuşit.

sursa: Unimedia

0 Comments: