Guvernul Moldovei și cel al SUA au semnat azi un acord de creștere economică în valoare de 10,1 milioane dolari SUA

marți, 6 iulie 2010

Guvernul Moldovei și cel al SUA au semnat azi un acord de creștere economică în valoare de 10,1 milioane dolari SUA
Foto: gov.md

Guvernul Moldovei și cel al SUA au semnat azi un acord de creștere economică în valoare de 10,1 milioane dolari SUA. Potrivit șefului cabinetului de miniștri, evenimentul vine să confirme o dată în plus caracterul ascendent al relaţiilor bilaterale moldo-americane.


"Semnarea Acordului de asistenţă între Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Guvernul Republicii Moldova pentru creşterea economică este un pas care se înscrie perfect în acţiunile ce au avut loc în ultimele luni în relaţiile noastre bilaterale şi care au vizat dinamizarea acestora. Acordul semnat astăzi, în valoare de 10,1 mil. dolari SUA, vizează astfel de domenii importante pentru noi ca şi: competitivitatea sectorului privat, oportunităţile economice”, a precizat Filat azi la amiază.

Ambasadorul american în R. Moldova, Asif Chaudry, prezent la eveniment, a declarat că Guvernul SUA susţine agenda de reforme ambiţioase a Guvernului Republicii Moldova şi a menţionat că este pentru prima dată cînd vede un angajament atît de ferm în cea ce ţine de promovarea reformelor. „Sperăm că implementarea Acordului se va solda cu apariţia a noi locuri de muncă în Republica Moldova”, a mai precizat acesta.
 

sursa: Unimedia

0 Comments: