Următorul roman al lui Umberto Eco, o poveste cu spioni şi conspiraţii în secolul XIX

miercuri, 7 iulie 2010

Următorul roman al lui Umberto Eco, o poveste cu spioni şi conspiraţii în secolul XIX
Foto: wikimedia.org

Romanul spune povestea unui falsificator angajat de serviciile secrete din Europa care se află în centrul unor comploturi şi atacuri care au marcat contextul istoric şi politic al vechiului continent, scrie Cotidianul.ro.


Următorul roman a scriitorului italian Umberto Eco, "Il cimitero di Praga", care va fi lansat în Europa în luna octombrie, este o poveste cu spioni şi conspiraţii desfăşurată în secolul al XIX-lea, potrivit presei italiene.

Reprezentanţii editurii responsabile de publicarea romanului lui Eco spun că povestea este una intensă, făcând referire la evenimente secrete din politica secolului al XIX-lea.

Subiectul celui de-al şaselea publicat de Umberto Eco se învârte în jurul unui falsificator angajat de serviciile secrete din Europa care se află în centrul unor comploturi şi atacuri care au marcat contextul istoric şi politic al vechiului continent.

Semiotician şi teoretician al artei, Umberto Eco, unul dintre exponenţii avangardei culturale italiene a anilor '60, a predat la cele mai faimoase universităţi din lume, fiind numit Doctor Honoris Causa la peste cincizeci dintre ele. Romanul "Numele trandafirului", distins cu Premiul Strega şi Premiul pentru cea mai bună carte a anului, a fost ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986, cu Sean Connery, Christian Slater şi F. Murray Abraham în rolurile principale.

Umberto Eco este un pedagog, scriitor, semiotician, filosof, critic literar şi romancier italian, cunoscut în special pentru romanul său Numele trandafirului (Il nome della rosa, 1980) şi romanul Pendulul lui Foucault (1988).

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Cotidianul.ro


0 Comments: