Concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine” şi-a desemnat câştigătorii – participanţi la tabăra de vară!

miercuri, 7 iulie 2010

Concursul „iTineret – Viitorul începe cu tine”  şi-a desemnat câştigătorii –  participanţi la tabăra de vară!
Foto: MTIC

Concursul “ iTineret – Viitorul începe cu tine!” a făcut bilanţul. După  mai bine de 10 zile de analiză şi notare, membrii juriului s-au adunat într-o şedinţă pentru a face totalurile. 


La concurs au participat mai mult de 200 de proiecte dintre care aproape 100 în categoria Site-uri Web, urmând Aplicaţiile cu peste 60  la număr, şi, respectiv Grafică – peste 40 de proiecte.  În acelaşi timp, practic jumătate din proiecte au fost înscrise de către liceeni, ei preferând să participe mai mult în categoriile Site-uri Web şi Grafică.  

În urma dezbaterilor, membrii juriului au selectat o sută de proiecte, autorii cărora vor participa la tabăra IT, organizată la baza de odihnă a Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, în perioada 11 – 16 iulie curent. Tinerii vor avea posibilitatea să-şi prezinte proiectele, să participe la workshop-uri, seminare, training-uri, vor cunoaşte experţi în domeniul tehnologiilor informaţionale şi vor discuta cu reprezentanţii companiilor din domeniul TIC.  

Alexandru Oleinic, Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a menţionat că „acest concurs a contribuit la identificarea unor potenţiali specialişti în domeniul IT, pasionaţi de IT încă de pe băncile şcolii şi universităţii. Îmi exprim încrederea că acest concurs va deveni o tradiţie”, a mai precizat acesta.  

“Avem peste 200 de participanți, mulți dintre care, dacă la început erau poate doar molipsiți de IT, acum cu certitudine îşi vor lega viitorul de domeniul dat, iar societatea nu are decât de câștigat în urma acestui fapt. M-a impresionat foarte mult nivelul profesional al unor lucrări. Și nu este doar cazul absolvenților instituțiilor superioare,” a declarat preşedintele juriului Victor Beşliu, şef al catedrei automatică şi tehnologii informaționale din cadrul Universităţii Tehnice din Moldova (UTM).

Concursul „ITineret - Viitorul începe cu tine” este parte a planului de acţiuni al MTIC în vederea relansării pieţii IT din Republica Moldova, accelerării dezvoltării acesteia şi lansării exporturilor de servicii IT moldoveneşti peste hotare.

Concursul a fost organizat la iniţiativa şi sub patronajul ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, şi susţinut de companiile Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, StarNet şi Suncommunications. Sistemul de evaluare a proiectelor a fost oferit de către compania EVISOFT.  

Finaliştii au fost selectaţi de către o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ de la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat, şi reprezentanţi ai partenerilor concursului.  În total, proiectele au fost evaluate de peste 19 persoane -  manageri, profesori, olimpici la informatică etc.  

Criteriile de selectare a câștigătorilor au fost: originalitatea ideii, gradul de implementare, particularităţile pentru Republica Moldova, dacă această idee rezolvă o problemă, facilitează sau îmbunătăţeşte anumite sisteme, aplicaţii şi altele. 

sursa: Unimedia

0 Comments: