Curtea Supremă de Justiţie a spus "NU" referendumului religios. Pasat: De mâine începem colectarea semnăturilor

joi, 8 iulie 2010

Curtea Supremă de Justiţie a spus
Foto: UNIMEDIA

Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul Comisiei Electorale Centrale împotriva deciziei Curţii de Apel de a bloca organizarea referendumului religios. Astfel, decizia Curţii de Apel de a anula hotărârea CEC, prin care a fost înregistrat grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor, rămâne în vigoare.

Valeriu Pasat, iniţiatorul desfăşurării referendumului religios, a declarat că va continua colectarea semnăturilor, în pofida deciziei Curţii Supreme de Justiţie: "Decizia CSJ a demonstrat încă o dată că în ţara asta nu s-a schimbat nimic. Este o decizie luată sub presiunea oponenţilor noştri politici. De mâine vom începe colectarea semnăturilor".


Pe de altă parte, reprezentantul CEC în instanţă, Pavel Midrigan, a precizat că baza legală a acestei acţiuni este "sub semnul întrebării". Acelaşi lucru a fost confirmat şi de avocatul grupului de iniţiativă pentru Promovarea Statului Secular, Sergiu Ostaf.

UNIMEDIA aminteşte că la 15 iunie, Curtea de Apel a blocat desfăşurarea referendumului religios în urma unei sesizări a unui grup de 17 ONG-uri, care au susţinut că procedura de constituire a grupului de iniţiativă a fost încălcată, iar introducerea religiei în şcoli este neconstituţională.

sursa: Unimedia

0 Comments: