Abarth este varianta masculină şi obraznică a modelului Fiat 500

miercuri, 7 iulie 2010

Abarth este varianta masculină şi obraznică a modelului Fiat 500
Foto: drivesouth.co.nz

Abarth 500 este genul de masina care te face sa zambesti instant, la prima vedere. Caroseria mica, ornata cu praguri sport, jante din aliaj, etriere rosii, oglinzi de asemenea, plafon in carouri tot rosii si doua serioase tevi de esapament integrate intr-un platic ce simuleaza un difuzor de aer reprezinta o combinatie care atrage atentia. Designul cuminte, aproape feminin al lui Fiat 500 este eclipsat de elementele dure, sport, grefate de Abarth.


Interiorul a fost si el "masculinizat" in stil sport, cu pedalier sport, volan serios, gros, imbracat in piele cu cusaturi rosii, ca de altfel si partea de deasupra ceasurilor de bord. Ceea ce deranjeaza este pozitia prea inalta de condus si nu exista optiunea de a lasa scaunul mai jos. Calitatea finisarilor este destul de buna, dar aceasta masina asta n-ar fi nimic fara motorul pe care-l are, sustin expertii.

Un propulsor de 1,4 litri, turbo, cu 135 CP, suna bine chiar si pe un hatchback compact, dar pe Abarth 500, a carui greutate este putin sub o tona, face o figura excelenta. Masina ajunge la 100 km/h in 7,9 secunde. Viteza maxima este de 205 km/h. Farmecul lui Abarth 500 sta in acceleratii si stabilitate.

Consumul urban ar trebui sa fie de 8,5 litri/100 km.

Masina costa 17.900 euro, cu TVA inclus. O suma mare pentru ca Abarth 500 are un aspect practic foarte limitat, susţin experţii.

sursa: Unimedia

0 Comments: