Consiliul Europei ajută Republicii Moldova să protejeze copii împotriva exploatării sexuale şi abuzurilor sexuale

joi, 8 iulie 2010

Consiliul Europei ajută Republicii Moldova să protejeze copii împotriva exploatării sexuale şi abuzurilor sexuale
Foto: jenichiriac.ro

Problema protecţiei copiilor împotriva exploatării sexuale şi abuzurilor sexuale va fi dezbătută astăzi, 8 iulie, în cadrul unei mese rotunde organizate de către Comisia protecţie socială, sănătate şi familie în cooperare cu Oficiul Consiliului Europei în Republica Moldova.


La şedinţă va participa managerul Programului comun privind susţinerea democraţiei în Republica Moldova, Ulvi Akhundlu, care va prezenta suportul şi asistenţa care îl poate oferi acest program Parlamentului în vederea ratificării Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale, expertizării cadrului juridic naţional şi elaborării politicilor.

De asemenea, la această masă rotundă au fost invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi organizaţiilor neguvernamentale de profil, care urmează a stabili politicile Republicii Moldova în domeniul eradicării acestui fenomen.

Consiliul Europei a lansat spre semnare Convenţia pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2010, iar în octombrie 2010 va fi lansată o campanie paneuropeană pentru a stabili un „termen limită” violenţei sexuale contra copiilor.

Republica Moldova a semnat  Convenţia Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale , fiind unul dintre primele state membre care şi-a manifestat voinţa politică de a contribui la stârpirea acestui flagel ruşinos.
 
UNIMEDIA precizează că tema respectivă este parte a strategiei Consiliului Europei 2009-2010 – „Prestaţie, Protecţia şi Participare pentru copii în Europa”. Această strategie, fiind parte componentă a campaniei „Să construim o Europă pentru şi cu copiii”, vizează în mod special eradicarea tuturor formelor de violenţă vis-a-vis de copii.

sursa: Unimedia

0 Comments: