Un moldovean de 20 de ani este autorul unei fraude informatice de 20 mii de euro în Italia

marți, 6 iulie 2010

Un moldovean de 20 de ani este autorul unei fraude informatice de 20 mii de euro în Italia
Foto: romania-actualitati.ro

Un cetăţean al Republicii Moldova a fost reţinut de poliţia italiană fiind acuzat de fraudarea mai multor întreprinderi din Roma, Italia, cu peste 20 mii de euro. Moldoveanul T.P., născut în anul 1990 în Republica Moldova, rezident în Parma, a deschis un cont cu 10 mii de euro la o sucursală a băncii Unicredit din Parma, Italia. Tânărul de 20 de ani a mers la bancă să-şi retragă 8 mii de euro din contul său bancar. Casierul a suspectat transferurile bancare de la diferite întreprinderi private din capitala Italiei şi a decis să tragă de timp, rugându-l pe moldovean să revină a doua zi.


Acesta a informat ofiţeri ai poliţiei din Parma, împreună cu sistemul de monitorizare Unicredit, cu sediul la Torino, în colaborare cu poliţia din Roma. Imediat au început investigaţiile pentru a încerca să înţeleagă natura acestei suspiciuni în jurul banilor şi au fost urmăriţi autorii posibilei înşelătorii.

Poliţia presupune că în umbra operaţiunilor de fraudare comise de către cetăţeanul moldovean este implicată o asociaţie din lumea interlopă care falimentează alte întreprinderi private. Hoţul a reuşit să intre în sistemul de plată al mai multor întreprinderi şi a efectuat două transferuri bancare în contul său UniCreditBank, deschis în două oraşe diferite din Italia.

În scurt timp, investigaţia a scos la iveală un caz de fraudă informatică la nivel naţional. Banii, solicitaţi de către cetăţeanul moldovean la bancă, au intrat în contul acestuia ca fiind o taxă de cauzalitate (plata salariului) făcută de o asociaţie privată din Roma, care activează în domeniul sănătăţii şi fac parte dintr-o sumă mai mare mai mare de 20 de mii de euro. Poliţiştii au mai descoperit că suma a fost împărţită în două plăţi, de 10 de mii de euro, dintre care una era destinată tocmai pentru Republica Moldova, iar cealaltă pentru o altă persoană, titularul unui cont curent la o sucursală Unicredit în nordul Italiei.

Tânărul moldovean este cercetat penal, iar investigatorii încearcă să afle dacă în spatele acestor hackeri există o organizaţie din lumea interlopă care colectează bani furaţi în întreaga ţară.

sursa: Unimedia

0 Comments: