Comuniştii îndeamnă la boicotarea Referendumului din 5 septembrie: "Este o încercare de uzurpare a puterii"

joi, 8 iulie 2010

Comuniştii îndeamnă la boicotarea Referendumului din 5 septembrie:
Foto: UNIMEDIA

"Referendumul constituţional trebuie boicotat. Acesta va fi răspunsul poporului nostru celor care doresc lichidarea Republicii Moldova. Alianţa pentru Integrare Europeană foloseşte Referendumul ca un instrument de evitare a alegerilor anticipate şi de uzurpare a puterii." Declaraţia aparţine deputatului comunist, Iurie Muntean, lansată astăzi, 8 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă.


Muntean a afirmat că Partidul Comuniştilor a fost dipus să modifice în Parlament articolul 78 al Constituţiei, numai în contextzul în care Mihai Ghimpu va fi obligat să dizolve Legislativul.

Aceeaşi propunere a venit şi din partea formaţiunii "Moldova Unită", dar a fost respinsă. Vladimir Ţurcan s-a pronunţat pentru legalizarea modificării articolului 78, doar după ce va fi emis decretul de dizolvare a Parlamentului.

UNIMEDIA aminteşte că ieri, 7 iulie, în cadrul şedinţei Legislativului, Mihai Ghimpu a susţinut propunerea lui Marian Lupu de a modifica în Parlament articolulul 78 al Constiţuţiei şi a invitat fracţunea Comuniştilor să participe la şedinţă. Unicul deputat comunist, care a venit în sală a fost Iurie Muntean. Deputaţii au revenit la ordinea de zi şi au votat în unanimitate organizarea referendumului la 5 septembrie 2010. Ulterior, Iurie Muntean a declarat că Ghimpu şi Lupu sunt "fraţi gemeni şi autorii scenariului desfăşurat în cadrul şedinţei Parlamentului".


sursa: Unimedia

0 Comments: