PCRM îi dă în judecată pe toți: PL, MAI, PG

vineri, 17 iunie 2011

PCRM îi dă în judecată pe toți: PL, MAI, PG
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Comuniștilor va ataca în judecată Partidul Liberal, Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne. Declarația a fost lansată de juristul PCRM, Sergiu Sârbu, care spune că cele două instituții de forță s-au transformat în portavoce a Partidului Liberal.

Potrivit acestuia, liberalii dar și organele de forță au întreprins mai multe acțiuni ilegale. Este vorba de acuzațiiile calomnioase lansate de către PL la adresa comuniștilor, răspunsul Procuraturii Generale referitor la falsificarea Monitorului Oficial al României, dar și de răspunsul Ministerului Afacerilor Interne, care a oferit detalii despre dosarul penal al consilierului comunist Anatolie Tofan.


„Partidul Liberal va fi atacat în judecată pentru că a venit cu declarații calomnioase la adresa PCRM, acuzând unii membri de falsificare de documente fără a prezenta probe. Procuratura Generală, la rândul său, a venit cu constatări de falsificare, care nu au nicio valoare juridică, implicându-se în campania electorală și depășindu-și atribuțiile. La fel și MAI și-a depășit atribuțiile, pentru că nu avea dreptul să ofere detalii din dosarul penal al lui Tofan, fără acordul condamnatului”, a explicat Sârbu.

În replică, serviciul de presă al Procuraturii Generale declară că instituția se delimitează de oricare încercare de a fi atrasă în confruntări de natură politică. „Prin răspunsul pe care procurorii l-au expediat în adresa petitionarului Dorin Chirtoaca, institutia nu s-a expus asupra vinovatiei sau a nevinovatiei cuiva, ci l-au informat, în conformitate cu rigorile legii, despre rezultatele expertizei tehnico-științifice a extrasului din Monitorul Oficial al României”, se spune în comunicat.

Și purtătorul de cuvînt al ministrului Afacerilor Interne spune că acțiunile MAI au fost absolut legale. „În urma solicitării CEC, MAI a furnizat informația referitoare la concurentul electoral Anatolie Tofan, în conformitate cu prevederile Codului Electoral”, a explicat Eugeniu Onică, purtător de cuvânt MAI.

Liberalii urmează să vină cu o reacție oficială în cadrul conferinței de presă de astăzi preconizată pentru ora 15.30.

UNIMEDIA amintește că ieri, Partidul Liberal a dat publicității mai multe detalii despre o crima săvârșită acum peste 20 de ani. Potrivit sursei, autorul acesteia este Anatol Tofan, actual consilier PCRM în Consiliul Municipal Chișinău. De asemenea, liberalii au venit cu acuzații la adresa lui Igor Dodon, și a consilierilor pe lista PCRM, Victor Gurău și Nicolae Curtoglo.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: