Blog: Să-nceapă licitația!

miercuri, 15 iunie 2011

Blog: Să-nceapă licitația!

Ieri a fost demis Șeful Departamentului Instituții Penitenciare. Veste bună, la prima vedere, mai ales că în penitenciarele din Moldova unii trăiesc mai rău decât în grotele oamenilor din antichitate, iar alții, baștani de genul lui Adrian Nichifor, în camere ce ar rivaliza cu cele dintr-un hotel de 3 stele. Și desigur neregulile nu se opresc aici, ele sunt cu duiumul și-am vorbit și eu, și alții, de ele.


Întâmplător sau nu, săptămâna aceasta au apărut în presa de la noi câteva articole în care se scria despre condițiile de lux în care locuiesc unii deținuți și rachetul din penitenciare, care estorchează de la deținuți sume uriașe, după ce-i amenință cu moartea.

Articole trăsnet, informație bună, dovezi, martori, și cu toate acestea nimic nu se întâmplă, sau aproape nimic. Pentru că demiterea lui Vadim Cojocaru, cel puțin conform noului ministru al Justiției Oleg Efrim, n-are absolut nicio legătura cu crimele ce se săvârșesc prin penitenciarele moldave. Ba din contra, Vadim Cojocaru e un adevărat profesionist, doar că el trebuie să părăsească funcția din niște motive ”tehnice”. Vezi Doamne, ceva nereguli la reangajare, atingerea vârstei de pensii și alte rahaturi cu care indivizii ăștia care-s la guvernare ne tot hrănesc de ani buni.

E pe dracu dom’ Ministru Efrim? Cum, nicio legătură cu ”Makena”, cu Adrian Nichifor și apartamentul său de lux, cu fetele care i se pun la dispoziție, LCD-ul, calculatorul și barul cu cele mai alese băuturi alcoolice? Nimic! Vadim Cojocaru e curat ca lacrima, el trebuie să părăsească funcția pe care o ocupă și asta-i tot!

Continuare pe blogul lui Alex Cozer... 

sursa: Unimedia

0 Comments: