Militarii vor trece la pasul european de defilare

joi, 16 iunie 2011

Militarii vor trece la pasul european de defilare
Foto: army.gov.md

La parada militară din 27 august 2011, consacrată aniversării a 20-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, efectivele militare din cadrul componentelor Forţelor Armate vor trece prin Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un nou pas de defilare, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării.


Noua variantă a pasului de defilare a fost prezentată câteva zile în urmă de efectivul Batalionului de Gardă al Ministerului Apărării, preşedintelui interimar al R.Moldova, Marian Lupu, Comandant Suprem al Forţelor Armate.


După exerciţiul demonstrativ, şeful statului a declarat că noua formulă a pasului de defilare este una potrivită din toate punctele de vedere. „Este un model european. Unul solemn, dar, concomitent, este un model de defilare care păstrează sănătatea acestor băieţi tineri care au o viaţă înainte”, a menţionat Lupu.

După aprobarea noii formule a pasului de defilare, instituţia va înainta preşedintelui R. Moldova proiectul modificărilor şi completărilor Regulamentului instrucţiei de front al Forţelor Armate, care va stipula trecerea la noul model de defilare a militarilor în timpul diferitor ceremonii.

În Regulamentul instrucţiei de front va fi modificat pasul de defilare, de manevră, mişcarea mîinilor şi poziţia pe loc repaus. Procedeele menţionate, devin mai uşor asimilabile în procesul de instruire a efectivului Forţelor Armate şi respectiv, implică mai puţin efort fizic din partea acestora.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: