Apple, dată în judecată pentru numele noului serviciu iCloud

joi, 16 iunie 2011

Apple, dată în judecată pentru numele noului serviciu iCloud
Foto: b1.ro

La mai puţin de o săptămână de la lansarea noului serviciu iCloud, Apple a fost dată în judecată de o companie de telefonie prin internet, numită iCloud Communications, cu privire la numele dat de americani serviciului nou-lansat, relatează metro.co.uk.


„Bunurile şi serviciile pe care Apple intenţionează să le comercializeze sub numele de iCloud sunt asemănătoare cu cele pe care iCloud Communications le oferă încă din 2005, sub numele de iCloud Marks”, se arată în plângerea companiei.


„Datorită publicităţii masive de care Apple a avut parte la anunţarea noului serviciu iCloud, media şi publicul au asociat marca „iCloud” cu Apple, şi nu cu iCloud Communications”, se mai arată în document.

Procesul a fost intentat în Arizona, unde iCloud are sediul.

Nu este prima dată când Apple se confruntă cu plângeri cu privire la utilizarea numelor altor companii, întrucât în trecut s-au judecat pentru numele “Mighty Mouse”, “iPhone”, iar cel mai de notorietate proces a fost cel cu Beatles, pentru numele “Apple”, notează cei de la iCloud.

Printre altele, procesul cere ca Apple să predea controlul domeniului icloud.com companiei iCloud Communications, pe care Apple l-a cumpărat de la o firmă suedeză, în aprilie, pentru 3 milioane de lire.

Sursa: b1.ro


0 Comments: