Surse neoficiale: Baghirov reținut la Chișinău

joi, 16 iunie 2011

Surse neoficiale: Baghirov reținut la Chișinău
Foto: rbc.ru

Scriitorul și bloggerul rus, Eduard Baghirov, a fost reținut la Chișinău, fiind acuzat de participare și organizare a dezordinilor în masă din aprilie 2009. Despre aceasta scrie prietenul său, cunoscutul scriitor și publicist rus Serghei Minaev într-o postare recentă pe blogul său. Acesta susține că astăzi a fost telefonat de Baghirov, care l-a anunțat că este reținut pe trei zile de către procurorii moldoveni. Anterior, potrivit sursei, Baghirov ar fi fost chemat de două ori la interogatoriu, iar a treia oară a fost reținut. „Nu confirmăm, dar nici nu infirmăm această informație”, a declarat pentru UNIMEDIA șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru.


Se pare că în timpul evenimentelor din aprilie 2009, Eduard Baghirov se afla la Chișinău. Fosta lui soție este moldoveancă și acesta venea des în Republica Moldova. Baghirov se cunoaște și cu Natalia Morari. Aceasta a confirmat pentru UNIMEDIA că Baghirov ar fi venit la Chișinău zilele trecute, iar acum nu răspunde la telefoane.

Eduard Baghirov este o personalitate controversată la Moscova. Acesta a publicat trei romane care au provocat vâlvă în capitala rusă. El este scenarist și fondator al unuia dintre cele mai cunoscute site-uri literare ruse, litprom.ru. Pe blogul său, el a dedicat multe postări situației politice din Republica Moldova, inclusiv evenimentelor din aprilie 2009, criticând guvernarea comunistă, dar și cea a Alianței pentru Integrare Europeană. Majoritatea postărilor sale abundă în limbaj necenzurat.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: