Documentar NIT despre liderii AIE

miercuri, 15 iunie 2011

Documentar NIT despre liderii AIE
Foto: nit.md

Chiar dacă postul NIT a fost atenționat de nenumărate ori despre știrile propagandistice care le difuzează, acesta a continuat aceeași politică editorială și în campania electorală. 

Mai nou, acesta prezintă și documentare despre Alianța pentru Integrare Europeană. Producțiile sunt difuzate cu regularitate, ultima vorbind despre "agenți sub acoperire". 

Documentarul difuzat recent îi prezintă pe Mihai Ghimpu, Vlad Filat și Marian Lupu drept agenți secreți ai României, care au sarcină să lichideze statalitatea R. Moldova. Jurnaliștii NIT spun că după Ghimpu, Filat și Lupu ar fi variantele de rezervă ale României, care lucrează pentru atingerea scopului. Drept argument sunt invocate întâlnirile dese ale premierului moldovean cu Traian Băsescu, dar și recenta vizită a lui Marian Lupu la București. 


Ca și în campania electorală precedentă, postul străduiește pe imagini în care apare Ghimpu și Lupu, Lupu și Băsescu, Filat alături de Ghimpu și Lupu, Ghimpu "unionistul" și "nepotul său Chirtoacă", care este și candidat PL la funcția de primar al Capitalei.

Materialele NIT fac trimitere la pasaje de text decupate din diferite surse media, declarații ale apropiaților PCRM și concluzii ale jurnaliștilor.

În toate rapoartele de monitorizare ale presei, postul NIT figurează drept un post TV propagandistic, care încalcă principiile deontologiei jurnalistice.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: