Atenţie la scăldat!

sâmbătă, 18 iunie 2011

Atenţie la scăldat!

Odată cu creşterea temperaturilor, o bună parte din populaţie îşi găseşte refugiul pe malul lacurilor şi râurilor, accidentele pe apă devin tot mai frecvente. Pe parcursul ultimelor săptămâni, apele au răpit viaţa a patru copii, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate peste 40 de cazuri de înec.


La 5 iunie curent, în timpul scăldatului, în apele Nistrului s-a înecat un copil de 10 ani din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă. O altă tragedie s-a produs în după-amiaza zilei de 9 iunie, în satul Voinescu, raionul Hânceşti: doi băieţi, unul de 11 şi altul de 15 ani, nu s-au mai întors acasă după ce au fost văzuţi de localnici pe râul Prut, de unde au fost luaţi de curenţii puternici de apă.

Un alt caz tragic s-a înregistrat în satul Alexandreni, raionul Sângerei: un băiat de 15 ani s-a înecat, pe când se scălda în iazul din apropierea localităţii.

Principalele cauze care conduc la înec sunt: încălcarea regulilor de comportare pe apă în timpul scăldatului şi plimbărilor cu mijloacele plutitoare; agravarea în timpul aflării în apă a unor boli interne sau psiho-neurologice, percum şi cunsumul de băuturi alcoolice.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: