ITAR-TASS: Baghirov a fost reținut la Chișinău

vineri, 17 iunie 2011

ITAR-TASS: Baghirov a fost reținut la Chișinău
Foto: rbc.ru

Autorităţile moldoveneşti au informat oficial Ambasada Federației Ruse la Chişinău cu privire la reținerea scriitorului rus Eduard Baghirov, relatează agenția de presă ITAR-TASS. Sursa precizează că reprezentanții ai consulatului au solicitat o întâlnire cu cetățeanul rus pentru a clarifica circumstanţele incidentului


Potrivit newsru.com, Baghirov a declarat în repetate rânduri pe blog-ul său că este unul din organizatorii revoltelor din Chişinău din aprilie 2009, însă declaraţiile sale nu erau luate în serios.

"Eu - Eduard Bagirov, scriitor, jurnalist membru al Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan și redactorul-şef al clubului literar "Litprom", un expert în politica internaţională sunt unul dintre organizatorii evenimentelor din aprilie 2009 de la Chişinău <...> Nu mă simt indiferent de viaţa din Republica Moldova. Îmi place această ţară", scrie Baghirov în blogul său.

Se pare că în timpul evenimentelor din aprilie 2009, Eduard Baghirov se afla la Chișinău. Fosta lui soție este moldoveancă și acesta venea des în Republica Moldova.

Amintim că ieri scriitorul și publicistul rus Serghei Minaev, a scris pe blogul său că prietenul său, Eduard Baghirov a fost reținut la Chișinău, fiind anchetat în dosarul 7 aprilie 2009.

Eduard Baghirov este o personalitate controversată la Moscova. Acesta a publicat trei romane care au provocat vâlvă în capitala rusă. El este scenarist și fondator al unuia dintre cele mai cunoscute site-uri literare ruse, litprom.ru. Pe blogul său, el a dedicat multe postări situației politice din Republica Moldova, inclusiv evenimentelor din aprilie 2009, criticând guvernarea comunistă, dar și cea a Alianței pentru Integrare Europeană. Majoritatea postărilor sale abundă în limbaj necenzurat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: