(video, doc) PL: Avem criminali printre consilierii PCRM. Dodon: Manipulare!

joi, 16 iunie 2011

(video, doc) PL: Avem criminali printre consilierii PCRM. Dodon: Manipulare!
Colaj: UNIMEDIA

Consilierul municipal pe lista PCRM, Anatolie Tofan, acum 22 de ani a ucis o minoră, după care a îngropat-o în curtea propriei case. Declarația aparține liberalului Oleg Cernei, care a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, copia deciziei instanței de judecată. 

De cealaltă parte, candidatul PCRM la funcția de primar, Igor Dodon, declară că astfel de declarații nu sunt decât o manipulare a opiniei publice pe ultima sută de metri.


Potrivit documentului prezentat de Partidul Liberal, în anul 1988, Tofan, în vîrstă de 15 ani, a încercat să violeze în casa sa o tânără de 13 ani. După ce minora l-a amenințat că va spune totul părinților, Tofan a luat de la bucătărie un cuțit și i-a aplicat trei lovituri în regiunea inimii și în abdomen. Larisa Mocreac a decedat pe loc, iar peste 6 zile cadavrul acesteia a fost găsit îngropat în curtea casei. Pentru crima săvârșită, Tofan a fost condamnat la 10 ani de închisoare, ispășindu-și pedeapsa într-o colonie pentru minori.

„Cum se întîmplă că Partidul Comuniștilor vine în CMC cu persoane care au săvârșit omoruri?”, s-a întrebat Cernei. Acesta spune că pe lângă „criminalul Tofan, care va reprezenta cetățenii în Consiliul municipal Chișinău și care în prezent este neangajat în câmpul muncii”, pe lista Partidului Comuniștilor sunt și alte persoane cu trecut corupt și sumbru.

Este vorba de Nicolae Curtoglo, care a privatizat în mod abuziv Hotelul Național, prejudiciind bugetul de stat cu cca 37 milioane de dolari și Victor Gurău, pe numele căruia sunt intentate trei dosare penale pentru însușirea ilegală a unor bunuri materiale. Liberalii spun că și candidatul comuniștilor la funcția de primar al Capitalei, Igor Dodon a fost implicat în scheme de delapidări, pe vremea cînd era ministru al Economiei.

„Comuniștii mint cu nerușinare și au mințit în permanență. Alegătorii trebuie să aleagă grâul de neghină”, a conchis Cernei, precizând că în următoarele zile PL va prezenta și alte informații compromițătoare despre echipa PCRM.

De cealaltă parte, candidatul PCRM, Igor Dodon, declară că liberalii manipulează opinia publică. "Dacă ar fi fost careva probe despre trecutul "glorios" al unor candidați, aceste probe urmau său fie depuse la judecătorie înainte de validarea mandatelor. De aceea, cei care fac astfel de declarații, nu au decât să depună toate actele organelor competente și să ceară anularea mandatelor. Calific aceste declarații drept o încercare de manipulare a opiniei publice și a alegătorilor, care în mare parte s-au decis pentru cine vor vota", a spus fostul ministru al economiei.

Dodon a subliniat că are încredere în echipa sa de profesioniști și că nu s-ar fi pornit pe un drum atât de complicat cu persoane despre care nu le cunoaște potențialul. „Fiecare membru al echipei mele este profesionist în domeniul său”, a conchis acesta.



Vedeți mai jos copia sentinței Judecătoriei în cazul lui A. Tofan, prezentată azi de liberali:







Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: