Bumacov: Industria zahărului - ramură strategică pentru economia națională

vineri, 17 iunie 2011

Bumacov: Industria zahărului - ramură strategică pentru economia națională
Foto: basarabeni.ro

Prim-ministrul Vlad Filat a avut o întrevedere cu producătorii de zahăr și cei ai sfeclei de zahăr. În cadrul întrevederii, premierul a discutat cu conducătorii autorităților publice centrale, reprezentanții Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli Uniagroprotect" și ai Uniunii Producătorilor de Zahăr din Moldova, informează serviciul de presă al Guvernului.


În cadrul întrevederii, ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vasile Bumacov, a declarat că industria zahărului a devenit una profitabilă, adaptându-se unei bune modernizări, în acest domeniu fiind create peste 6 mii locuri de muncă de către producători și 2 mii locuri de muncă de către procesatori. "Zahărul moldovenesc este calitativ, fiind exportat în țările CSI și UE", a adăugat ministrul.


În același timp, reprezentanții "Uniagroprotect" și Uniunii producătorilor de zahăr s-au arătat indignați de intențiile de majorare a TVA de la 8% la tocmai 20%, subliniind faptul că acest pas ar afecta dezvoltarea ramurii.

Prim-ministrul a menționat că această întrunire a avut scopul de a găsi soluții la problemele existente, pentru a oferi perspective noi de dezvoltare a ramurii zahărului. "Este important să asigurăm previzibilitate și stabilitate în domeniul producerii zahărului, însă, în același timp, trebuie să asigurăm o administrare fiscală disciplinată și responsabilă" a punctat Filat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: