Plăcintă și tortă cu umplutură din țigări

vineri, 17 iunie 2011

Plăcintă și tortă cu umplutură din țigări
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Câțiva traficanți de țigări au găsit o metodă "ingenioasă" pentru a trece mai ușor țigările de punctul vamal. Un cetățean al Ucrainei, cu o mașină "WV Cady" înmatriculată tot în aceeași țară a încercat să treacă frontiera cu 780 de pachete de țigări "Pall Mall Super Slims". Acesta a pus țigările ca "umplutură" a unei torte, cu care urma să-și servească cunoscuții din România. Însă "afacerea" a fost demascată, iar produsele ce trebuiau să ajungă ilegal în țara vecină, confiscate.


Potrivit Serviciului Vamal, un alt caz, la fel de inventiv, s-a produs la postul vamal Ungheni-Cristești din cadrul Biroului vamal Ungheni, unde a fost efectuat  un control vamal-grăniceresc a garniturii de tren nr. 105/106, Chișinău-București. La controlul bagajului de mână, în vagonul 4, au fost depistați 2 tineri, cetățeni ai Republicii Moldova, ce dețineau 160 și respectiv 170 de pachete de țigări, marca "Temp", marcate cu timbru de acciz a RM, deasupra cutiilor cu țigări aflându-se haine, cireșe și plăcinte cu vișină.

Tinerii au comunicat că țigările au fost procurate de ei în țara noastră, cu scopul de ale trece peste frontieră în România, eventual pentru a fi comercializate.

"Ingenioșilor" le-au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, fapta fiind calificată conform art. 287 al.10 Cod contravențional. Tinerii au plătit și o amendă pe măsură, ceea ce le-a luat pofta de a mai practica astfel de afaceri pe viitor.







Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: