Businessmanii turci vor să reconstruiască Stadionul Republican

joi, 16 iunie 2011

Businessmanii turci vor să reconstruiască Stadionul Republican
Foto: panoramio.com

Oamenii de afaceri din Turcia vor să investească în domeniul construcţiilor din Republica Moldova. Despre aceasta s-a anunțat, ieri, 15 iunie, în cadrul unei întrevederi a ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan cu businessmanii turci.


Potrivit serviciului de presă al MDRC, oamenii de afaceri din Turcia au făcut cunoştinţă cu principalele proiecte investiţionale promovate de minister şi cu oportunităţile investiţionale în R. Moldova.


În cadrul întrevederii, Răducan a menţionat că Legislaţia R. Moldova permite participarea întreprinderilor străine la construcţia obiectelor din Moldova atât de sine stătător cât şi în companii mixte.

În acest context, Svetlana Rogov, şefa direcţiei relaţii internaţionale şi atragerea investiţiilor, a prezentat cele mai importante proiecte investiţionale, menţionînd necesitatea investitorilor străini in construcţia Stadionului Naţional  şi modernizarea Aeroportului internaţional Bălţi. Agenţia de dezvoltare a locuinţelor din Turcia (TOKI) a manifestat un interes sporit pentru a dezvolta proiectul privind construcţia Stadionului Naţional prin intermediul unui Parteneriat Public Privat, agenţia având experienţă similară în oraşul Ankara, capitala Turciei.

Businessmanii turci, membri ai  Asociaţi Patronale a oamenilor de afaceri turci din România, TIAD, au menţionat că asociaţia pe care o reprezintă grupează companii cu capital turc din toate zonele de business: bancar, asigurări, sănătate, producţie, construcţii, retail etc. Totodată, aceştia au mai specificat că în urma vizitei realizate sunt dispuşi să îşi extindă investiţiile şi în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: