PCRM a cheltuit cel mai mult în campania pentru 19 iunie

sâmbătă, 18 iunie 2011

PCRM a cheltuit cel mai mult în campania pentru 19 iunie
Poză simbol

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a cheltuit cel mai mult în campania pentru cel de-al doilea tur de scrutin. În cele două săptămâni de campanie, PCRM a utilizat peste 2,3 milioane lei. Cel puţin aşa arată raportul financiar de totalizare privind veniturile şi cheltuielile concurenţilor electorali în alegerile locale generale din 5 iunie, inclusiv şi în turul doi de scrutin din 19 iunie, aprobat de Comisia Electorală Centrală.


Pe lângă comunişti, Partidul Democrat a avut cheltuieli de peste 1,7 milioane, iar Partidul Liberal – 1,1 milioane lei.  Cel mai puţin dintre partidele parlamentare a cheltuit PLDM - 180 de mii de lei. În total, în această campanie, formaţiunile politice şi concurenţii electorali au cheltuit peste 36 de milioane de lei.

Amintim că în turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, precum şi a primarilor în unele circumscripţii electorale municipale, orăşeneşti, comunale, săteşti,  au participat 15 partide, alte organizaţii social-politice, blocuri electorale şi  61 de candidaţi independenţi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: