Femeile saudite protestează împotriva interdicţiei dreptului de a şofa

sâmbătă, 18 iunie 2011

Femeile saudite protestează împotriva interdicţiei dreptului de a şofa

Este cunoscut faptul că femeile din Arabia Saudită nu au voie să se urce la volan şi sunt mereu dependete de bărbaţii din familie pentru a merge în locurile unde au treabă. Interdicţia de a şofa nu este impusă prin lege, ci reprezintă o tradiţie religioasă adoptată de clericii musulmani.


La finele lunii trecute, Manal al-Shariff, o femeie în vârstă de 32 de ani a fost arestată pentru că a publciat pe pagina personală de Facebook şi pe Youtube un film care o arăta conducând o maşină. Mai mult decât atât, ea este şi organizatoarea campaniei Women2Drive, eveniment care la invita pe femeile saudite să protesteze începând cu 17 iunie împotriva intedicţiei de a şofa.

Ideea femeii a prins viaţă şi o mulţime de grupuri din întreaga lume s-au unit pentru a promova această campanie. Până acum, o serie de filme şi rapoarte sugerează faptul că femeile saudite şi-au luat inima în dinţi şi s-au uracat la volan. 

Majoritatea celor care au avut destul curaj să şofeze au declarat că nu au fost hărţuite sau oprite de Poliţie. Există însă un caz în care femeia a fost oprită de autorităţi şi amendată pentru conducerea pe drumurile publice fără carnet în ciuda faptului că aceasta avea două permise internaţionale.




Sursa: automarket.ro 

 


0 Comments: