Viitorul Porsche Cajun va avea şi o variantă cu trei uşi

vineri, 17 iunie 2011

Viitorul Porsche Cajun va avea şi o variantă cu trei uşi

După ce a confirmat oficial naşterea unui nou membru în gamă, Porsche cochetează deja cu ideea unei prime variante a modelului. Potrivit unor surse din interiorul constructorului din Stuttgart, fratele mai mic al actualului Cayenne ar putea fi disponibil şi într-o variantă cu trei uşi.


Botezat de presă Cajun, abrevierea de la Cayenne Junior, modelul va fi dezvoltat pe platforma modulară a actualului Q5, dar se va adresa unui public cu pretenţii premium. Varianta cu trei uşi va ajuta şi mai mult la diferenţierea modelului din Stuttgart de omologul său Audi, poziţionându-l ca rival direct pentru Range Rover Evoque, disponibil de asemenea cu două tipuri de caroserie.

Mai mult decât atât, spre deosebie de Q5, Cajun va fi disponibil doar cu tracţiune integrală şi va beneficia de asistenţa unor sisteme de siguranţă specifice modelelor Porsche.

Caracterul său sportiv va fi mult mai pregnant şi în ceea ce priveşte gama de motorizări. Deşi va folosi agregate de provenienţă Audi, Cajun va beneficia de ceva mai multă putere şi de un tuning special al sistemului de evacuare.

Versiunea de bază va fi animată de un "benzinar" de 2.0 litri şi 220 de cai putere, în timp ce vârful de gamă va primi un V6 de 3.0 litri şi 350 de cai putere. Fanii dieselului vor primi două versiuni de putere ale turbodieselului V6 de 3.0 litri, una de 250 şi una de 300 de cai putere. 

0 Comments: