(video) O moldoveancă, în finala unui prestigios concurs internațional de muzică clasică

vineri, 17 iunie 2011

(video) O moldoveancă, în finala unui prestigios concurs internațional de muzică clasică
Foto: bbc.co.uk

În perioada 13-19 iunie, St. David's Hall din Cardiff, Ţara Galilor, găzduiește prestigiosul concurs internaţional de muzică clasică BBC Cardiff Singer of the World 2011, partener media fiind postul de televiziune BBC. Republica Moldova este reprezentată de către soprana Valentina Naforniţă, în vârstă de 24 de ani, originară din orașul Ungheni.


Cântăreața a evoluat pe 15 iunie în a treia din cele patru preselecții împreună cu reprezentanţii Germaniei, Austriei, Ţării Galilor şi Ucrainei.

Valentina Naforniţă a interpretat trei piese și a reușit să impresioneze juriul. Prezentatorii concursului au comparat-o chiar cu faimoasa actriță britanică  Audrey Hepburn. Aceștia mai spun că moldoveanca  întruchipează în sine două trăsături pozitive - aspectul fizic al unei Miss Univers și o voce foarte frumoasă.

Ieri, Valentina Naforniţă a fost desemnată finalistă și va concerta împreună cu soliștii din SUA, Irlanda, Ucraina și Elveția în finala concursului.

Desfășurat pentru prima dată în 1983, concursul bienal BBC Cardiff Singer of the World a devenit rapid cunoscut în întreaga lume a muzicii clasice. Sute de interpreţi tineri din întreaga lume aplică pentru a lua parte la concurs, în speranţa de a ajunge printre cei 20 care vor veni în capitala Țării Galilor, orașul Cardiff,  pentru a reprezenta ţara lor.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la bbc.co.uk


0 Comments: