Jucătorii care primesc deliberat galben vor sta două meciuri în cupele europene

vineri, 17 iunie 2011

Jucătorii care primesc deliberat galben vor sta două meciuri în cupele europene
Poză simbol

Ca urmare a faptului că tot mai mulţi jucători forţează primirea unor cartonaşe galbene pentru a-şi grăbi suspendările la meciurile din cupele europene, în dorinţa de a nu-şi risca prezenţa în partide mai importante, UEFA a decis să schimbe regulamentele.


Comisia de Disciplină a UEFA va suspenda pentru două meciuri un jucător care "caută" cartonaşul galben într-un meci din cupele europene.

Anunţul a fost făcut, vineri, de secretarul general Gianni Infantino: "De obicei, un astfel de comportament este sancţionat cu o amendă, dar acum va exista un meci suspendare în plus faţă de suspendarea de o partidă care vine automat în cazul cumulului de cartonaşe galbene", a spus Infantino.

Exemple de jucători care au primit deliberat cartonaşe galbene în meciuri din cupele europene pot fi date chiar din finalul sezonului trecut.

În prima manşă a sfertului FC Barcelona - Şahtior Doneţk, din Liga Campionilor, mijlocaşul catalan Andres Iniesta a comis special un fault care urma căruia urma să primească un cartonaş galben echivalent cu suspendarea pentru meciul următor. În condiţiile în care Barcelona s-a impus la o diferenţă mai mult decât confortabilă, returul de la Doneţk era doar o formalitate, dar Iniesta risca să fie avertizat şi să rateze astfel prima manşă a semifinalei cu Real Madrid, sau, şi mai rău, să fie avertizat în primul joc cu marea rivală din Spania şi să nu poată evolua în meciul decisiv din retur.

UEFA a deschis o procedură disciplinară, dar aceasta nu s-a lăsat cu sancţiuni.

Un caz similar s-a produs şi în prima manşă a sferturilor Europa League, dar de această dată "infractorii" au fost sancţionaţi. Clubul Villarreal a primit o amendă de 60.000 de euro, iar jucătorii Nilmar şi Santi Cazorla au fost sancţionaţi cu plata a câte 20.000 de euro pentru cartonaşele galbene primite de aceştia intenţionat pe finalul meciului tur al sfertului cu FC Twente, scor 5-1, pentru a putea apoi să joace nestingheriţi în semifinale.

0 Comments: