Voturile pentru CMC vor fi renumărate

vineri, 17 iunie 2011

Voturile pentru CMC vor fi renumărate
Foto: hotnews.md/

Voturile pentru CMC vor fi renumărate. Decizia a fost luată astăzi, 17 iunie, de către Curtea de Apel Chişinău și este irevocabilă, transmite Publika TV. Solicitarea privind renumărarea voturilor pentru Consiliul municipal Chişinău după scrutinul din 5 iunie 2011 aparţine Partidului Liberal.

Juristul PL, Ion Casian și consilierul PL, Teo Cârnaț spun că prin decizia de astăzi, instanța superioară a reparat greșeala Judecătoriei Centru, care a luat o decizie incorectă și tendențioasă, în favoarea comuniștilor. Aceștiau au reiterat că a fost încălcată procedura de numărare a voturilor. „Buletinul nu era arătat tuturor membrilor comisiei electorale, iar 100 de buletine de vot au fost declarate greșit nevalabile”, a explicat Casian, subliniind că renumărarea voturilor ar putea aduce un mandat de consilier Partidului Liberal.


Pe de altă parte, juristul PCRM, Sergiu Sârbu, spune că hotărârea de astăzi este una politică. „Se încearcă a se fura un mandat PCRM”, a spus acesta.

Amintim că anterior, Judecătoria Centru a respins solicitarea liberalilor de a renumăra voturile pentru CMC.

Precizăm că după procesarea a 100% din voturile pentru Consiliul Municipal Chișinău, PCRM a acumulat - 46,11%, PL - 31,82%, PLDM - 13,99%, PD - 3,13%. 

Transformate în mandate de consilieri, organizația ADEPT anunță că reprezentanții comuniști vor deține 26 de mandate față de 25 care le revin Alianței pentru Integrare Europeană (PL-17 mandate, PLDM - 7 mandate, PD- 1 mandat). 

UNIMEDIA amintește că la 5 iunie în Moldova au avut loc alegeri locale. Potrivit rezultatelor pentru funcția de primar al mun. Chișinău, nimeni nu a reușit să adune majoritatea voturilor și va fi organizat un al doilea tur de scrutin. În cazul Consiliului Municipal, la moment, PCRM deține majoritatea.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: