(foto) O femeie cercetător a înotat goală cu balenele, în apele îngheţate ale Arcticii

joi, 16 iunie 2011

(foto) O femeie cercetător a înotat goală cu balenele, în apele îngheţate ale Arcticii

O femeie cercetător a înfruntat temperaturile de sub pragul îngheţului, fără haine, în încercarea de a îmblânzi două balene beluga, într-un experiment unic şi controversat.


Natalia Avseenko, în vârstă de 36 de ani, a fost convinsă să înoate goală, întrucâtexperţii marini cred că belugelor nu le place să fie atinse de materiale artificiale precum costumele scufundătorilor.

Înotătoarea experimentată a stat lângă frumoasele animale în apa de minus 1,5 grade Celsius.

Balenele beluga sunt faimoase pentru felul în care reuşesc să exprime pe feţele lor expresii asemănătoare celor umane. Matrena şi Nilma au părut foarte bucuroase de prezenţa Nataliei în apele lor.

Îmblânzirea balenelor a avut loc în regiunea Murmansk Oblast, în nord-vestul Rusiei, pe malurile Mării Albe, în apropierea Delfinariului Utrish, de lângă Cercul Arctic.

O zonă a mării este îngrădită pentru a opri balenele şi delfinii să iasă din ea, iar instructorii îmblânzesc animalele înainte de a le transporta la alte delfinarii din lume - o practică considerată de ecologişti drept crudă.

Belugele au o mică umflătură pe capul lor, folosită pentru ecolocaţie şi se credea că există mai multe şanse de a realiza un raport cu ele, fără bariera hainelor.

Omul normal ar fi murit dacă ar fi stat în apa îngheţată a mării mai mult de cinci minute. Natalia este însă un expert în yoga şi a folosit tehnici de meditare pentru a-şi ţine respiraţia şi pentru a rămâne sub apă pentru 10 minute şi 40 de secunde.

În sălbăticie există aproximativ 10.000 de beluge. Gama lor largă de "expresii faciale" se datorează structurii osoase mai flexibile decât a alotr balene. În mod sigur, cele două din acest experiment au avut un zâmbet larg pentru Natalia.








0 Comments: