(foto) Democrați, liberali, comuniști - toți la bustul lui Eminescu

miercuri, 15 iunie 2011

(foto) Democrați, liberali, comuniști - toți la bustul lui Eminescu
Foto: UNIMEDIA

Astăzi, 15 iunie, s-au împlinit 122 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej Președintele interimar al Republicii Moldova, președintele Parlametului, Marian Lupu, prim-ministrul, Vlad Filat, liderul PL, Mihai Ghimpu, dar și alți politicieni au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din grădina publică ”Ștefan cel Mare”. 

În cadrul evenimentului, Vlad Filat a declarat că lucrările lui Eminescu scrise acum o sută de ani sunt actuale și în prezent. ”De Mihai Eminescu ne amintim în fiecare zi, pentru că vorbim în limba în care a creat poetul”, a remarcat premierul.


Prezent la eveniment, Dorin Chirtoacă a recitat și o poezie a poetului, menționând că la înălţimea la care s-a ridicat Mihai Eminescu prin geniul său n-a reuşit să se ridice nimeni. ”Eminescu este poetul, omul cu verticalitate, cu care ne vom putea mândri tot timpul, care ne-a lăsat o operă valoroasă, necesară pentru fiecare”, a mai spus candidatul PL.

Și liderul Comuniștilor, Vladimir Voronin, împreună cu deputatul Mark Tkaciuc și candidatul Igor Dodon, au venit în dimineața zilei de azi să-l comemoreze pe Mihai Eminescu. Tkaciuc, însă, nu a ezitat să facă declarații electorale la eveniment. Deputatul comunist a declarat pentru Publika TV că dacă Mihai Eminescu s-ar fi aflat în contextul actual la Chişinău, timp de câteva luni, nu ar fi avut de ales și l-ar fi votat pe Igor Dodon. ”Lui Eminescu nu-i plăcea politica din acea Românie în care trăia. În special nu-i plăceau liberalii români, cărora le-a dedicat o mare parte din opera sa", a explicat deputatul comunist.

"Creația lui Eminescu este de o mare importanță pentru țara noastră. Sunt convins că fiecare locuitor știe cel puțin un vers din poeziie poetului, care a vorbit despre esența țării și a poporului nostru", a precizat și candidatul PCRM, Igor Dodon.

Menționăm că la comemorarea lui Mihai Eminescu au particpat și Ambsadorul României în Republica Moldova, oameni de cultură și de artă, miniștri și deputați.









Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: