Mihai Ghimpu: Sloganul de campanie al Partidului Comuniștilor este tradus din rusă și promovează confruntarea între moldoveni

marți, 12 octombrie 2010

Mihai Ghimpu: Sloganul de campanie al Partidului Comuniștilor este tradus din rusă și promovează confruntarea între moldoveni
Foto: Colaj UNIMEDIA

Președintele Parlamentului și președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu, a criticat astăzi sloganul de campanie electorală al Partidului Comuniștilor, declarând că nu este unul normal pentru societatea moldovenească. "Fiți atenți! Moldova alege victorie - este un slogan tradus din limba rusă. Este același tip de slogan și lozinci, care erau promovate în anii '90 și care au ca scop promovarea între moldoveni. Oare e normală această atitudine față de cetățenii acestei țări", s-a arătat indignat Ghimpu, citat de PublikaTV.

De cealaltă parte, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a evitat să facă comentarii pe marginea acestui subiect. "Eu nu mai vreau să-l comentez pe Ghimpu. Prea multă vorbă și prea multă atenție nu merită", a menționat acesta în timpul conferinței de presă, organizate azi, 12 octombrie.


UNIMEDIA amintește că sloganul de campanie al Partidului Comuniștilor este "Moldova alege victorie", în timp ce sloganul Partidului Liberal este "Schimbarea până la capăt". Amintim că în campania electorală din 2009, PCRM a mizat la fel pe un slogan de confruntare, "Să ne apărăm patria".

sursa: Unimedia

0 Comments: