(video) Vrei să vezi ce suprize noi au vinificatorii în această toamnă? Vino la Shopping Malldova, unde poţi vedea, savura şi cumpăra noile produse vinicole

vineri, 15 octombrie 2010

(video) Vrei să vezi ce suprize noi au vinificatorii în această toamnă? Vino la Shopping Malldova, unde poţi vedea, savura şi cumpăra noile produse vinicole
Foto: UNIMEDIA

Expoziție de vin și accesorii de bere la MallDova

Vinificatorii şi-au strâns roada, iar produsul lor îl puteţi vedea, savura şi cumpăra la Shopping Malldova, unde în perioada 11 - 17 octombrie se desfăşoară târgul producătorilor de vin din ţară. Agrovin Bulboaca, Basavin&Co, Mileştii Mici, Dionysos Mereni, Vinariile Purcari şi Bostavan, propun vizitatorilor o mică incursiune în lumea magică a licorii bahice.


De asemenea, la Shopping MallDova a fost inaugurată în premieră o expoziţie de accesorii pentru bere, cu genericul „Colecţia de aur a berii Chişinău”, în cadrul căreia cunoscătorii şi amatorii de bere, vor putea "gusta" din tradiţia şi cultura berăritului în Moldova şi în lumea întreagă.
 
Piesele din colecţie au fost adunate de Alex Tihman: "De-a lungul timpului, tradiția producerii berii s-a îmbogățit, au apărut noi tendințe în berărit, în timp s-au schimbat și accesoriile pentru bere. Iniţial halbele se confenționau din lemn, metal, apoi au apărut halbele din sticlă. Obiectivul meu este păstrarea unei istorii vii a accesoriilor pentru bere. Este păcat că etichetele vechi sunt aruncate atunci cînd fabricile de bere lansează produse noi. Dacă nu vor fi păstrate, nimeni nu va afla de ele.”
 
Printre cele mai deosebite exponate se numără halbe de bere inedite, din ţări exotice şi pahare unice, cu forme neordinare. În cadrul expoziţiei este prezentată şi o gamă largă de accesorii din industria berii din Moldova: suporturi pentru halbe, etichete istorice şi sticle deosebite, capace pentru bere. Toate acestea vor aminti împătimiţilor de bere despre etapele dezvoltării berăritului în Moldova. O adevărată  bijuterie a expoziţiei va fi medalia de aur pentru calitate, cu care a fost desemnată cunoscuta bere «Chişinău Blondă» la prestigiosul concurs internaţional «Monde Selection 2010».
 
Menţionăm că târgul producătorilor de vinuri şi expoziţia «Colecţia de aur a berii Chişinău» se vor desfăşoară în perioada 11 - 17 octombrie 2010, la parterul centrului comercial Shopping Malldova.

sursa: Unimedia

0 Comments: