Copilul tău este în siguranţă acasă? Vezi care sunt pericolele şi cum poţi reduce riscul de accidentare

vineri, 15 octombrie 2010

Copilul tău este în siguranţă acasă? Vezi care sunt pericolele şi cum poţi reduce riscul de accidentare
Poză simbol
Foto: utilecopii.ro

Pentru că în fiecare zi 111 copii din Republica Moldova ajung la spitale din cauza diferitor accidente care se produc acasă şi pentru că în fiecare săptămână, un copil decedează în urma unui astfel de accident, Ministerul Sănătăţii a lansat, acum un an, o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei „O casă fără pericole pentru copilul tău”.


Potrivit Ministerului Sănătăţii, campania a avut succes. „Pe parcursul acestui an, numărul cazurilor de accidentări a copiilor de până la 5 ani a scăzut, la fel ca şi indicele mortalităţii infantile”, a precizat viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcan.

Specialiştii evidenţiază trei posibilităţi de accidentare: intoxicaţii/otrăvire, arsuri/opărire şi înec/sufocare. Principala recomandare este „de a nu lăsa nici o clipă copilul fără supraveghere”. Totodată, substanţele toxice (detergenţi, insecticide, ojă, etc.), medicamentele şi alte produse care pot dăuna sănătăţii copilului trebuie să fie păstrate în dulapuri încuiate sau în locuri inaccesibile pentru micuţi.

Cei mici sunt mai curioşi şi mai rapizi decât crezi, iată de ce, trebuie să-l ţii departe de locul unde găteşti şi să nu-i  laşi la îndemână vase cu apă fierbinte sau fierul de călcat încins.

Copiii de până la 5 ani se pot sufoca sau îneca de aceea este important să: nu laşi la îndemână obiecte pe care le-ar putea înghiţi şi să nu laşi copilul fără supraveghere lângă apă, fântână, veceul din curte sau baie.

Campania a fost realizată de către Ministerul Sănătăţii, cu suportul financiar al Guvernului elveţian.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: