Moldova Unită se lansează în campania electorală cu sloganul: „Noi vom face Ordine în Ţară”

miercuri, 13 octombrie 2010

Moldova Unită se lansează în campania electorală cu sloganul: „Noi vom face Ordine în Ţară”
Foto: moldovaunita.md

Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” şi-a ales sloganul cu care va merge în alegerile parlamentare  anticipate din 28 noiembrie – „Noi vom face Ordine în Ţară”. Formaţiunea îşi propune să „facă ordine”  în economie, în politica internă şi externă a ţării, în sfera relaţiilor interetnice şi în politica socială.


Printre priorităţile punctate în platforma electorală a partidului se numără reîntoarcerea „gasterbaiterilor” acasă, precum şi supravegherea modului de formare a tarifelor la gaze naturale, energia electrică şi servicii comunale.

PMU a subliniat că va combate „ideile unioniste, naţionaliste şi şoviniste care dezbină societatea şi subminează statalitatea Republicii Moldova” şi că, în cazul în care va ajunge la putere, va organiza un referendum privind denumirea limbii de stat şi acordarea unui satatut constituţional special limbii ruse.

Liderul partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”, Vladimir Ţurcan nu a exclus, că în caz de accedere în Parlment, formaţiunea sa va forma o alianţă postelectorală fie cu partidele de stânga, fie cu cele de dreapta, dar s-a arătat sceptic vizavi de colaborarea cu PCRM. „Conducerea Partidului Comuniştilor este un factor de dezbinare atât pentru partidele de stânga, cât şi pentru întreaga societate”, a punctat Ţurcan. 

În campanie, PCRM va miza pe sloganul „Moldova alege victoria”, AMN – „Noi ne facem datoria. Mergem înainte!”, PL – „Schimbarea până la capăt”, PLDM – „Moldova fără sărăcie”, PpNŢ – „Împreună cu Sergiu Mocanu şi Partidul pentru Neam şi Ţară, împotriva mafiei”, PRM  –  „Vom dezvolta Moldova împreună cu cetăţenii statului nostru”, PNL  –  „Calea spre integrarea europeană este unirea Moldovei cu România!”. 

Partidul Democrat din Moldova a anunţat că se va lansa oficial în campania electorală de săptămâna viitoare, după reuniunea activului PDM, în cadrul căreia va fi prezentată echipa Partidului Democrat și lansată platforma electorală a formațiunii.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: