Chirtoacă: Bulevardul Alba Iulia a fost renovat, urmează strada Unirii Principatelor şi Ion Creangă

joi, 14 octombrie 2010

Chirtoacă: Bulevardul Alba Iulia a fost renovat, urmează strada Unirii Principatelor şi Ion Creangă
Foto: UNIMEDIA

Dansuri, muzică şi voie bună – iată atmosfera în care a fost inaugurată strada principală din sectorul Buiucani, Alba Iulia. Nici primarul capitalei nu a putut rezista, încingând chiar în mijlocul bulevardului, alături de consilierii municipali şi locuitorii sectorului Buiucani, o horă.


Zeci de maşini de epocă au testat astăzi, la inaugurare, învelişul de asfalt proaspăt. Dorin Chirtoacă  a făcut şi el un tur pe bulevard cu o maşină decapotabilă de epocă, luând cu dânsul mai mulţi copii din mulţimea adunată. Restul copiilor au avut ocazia de a se plimba cu trenuleţul, iar cei mari au urcat în autobuze şi troleibuze, special pregătite din timp.

Edilul capitalei a menţionat că Primăria are un program de 36 de străzi şi bulevarde din municipiu, care urmează a fi renovate în perioada următoare. „Am ales să începem de aici, dintr-un capăt şi să ajungem în celălalt capăt al oraşului, pentru ca în fiecare sector să putem inaugura câte o stradă şi astfel să vedem înnoirea oraşului. Urmează să continuăm cu strada Principatelor şi cu strada Creangă”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Bulevardul Alba Iulia a fost construit în anul 1978, de atunci carosabilul  nu a fost niciodată reparat integral. Pentru reparaţia străzii, din bugetul municipal au fost alocate 30 milioane lei. 

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Cristina Buzovschi


0 Comments: